İl Müdürlüğümüz Denetimlere Devam Etmektedir

13 Mart 2020

Ticaret İl Müdürlüğü tarafından tıbbi koruma amaçlı kullanılan maskeler, ateş ölçerler, dezenfektanlar ve kolonyalar ile ilgili olarak ilimiz genelinde faaliyet gösteren Eczaneler, Medikaller ve diğer satış noktalarında denetimler gerçekleştirilmiştir.
        Çin’de başlayarak dünyaya yayılan yeni tip Coronavirus (Kovid-19) nedeniyle başta maske olmak üzere çeşitli dezenfekte ürünlerinde ortaya çıkabilecek haksız fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi ve vatandaşlarımızın ürünlere kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, talep olan söz konusu ürünlerin eski ve yeni satış fiyatları kontrol edilmekte olup denetim sonuçları işlem yapılmak üzere Ticaret Bakanlığı’na iletilmektedir. Uygunsuzluk tespit edilen firmalara adli takibat ve İdari para cezaları uygulanmaktadır. 

Vatandaşlarımızın Haksız Fiyat artışlarına yönelik şikayetlerini Alo 175 hattına, Haksız Fiyat artışı (HFA) mobil uygulamasına ya da Ticaret İl Müdürlüğü’nün 2127733 nolu telefonuna iletmeleri gerekmektedir

Coronavirus nedeniyle söz konusu ürünlerle ilgili haksız fiyat hareketlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla denetimler aralıksız devam etmektedir.